С полъх на какао и сушени плодове, нюанс на мек орехов послевкус или елегантна плодова нотка, кафе Gimoka нежно докосва любителите на кафето.

Между Тропика на рака и тропика на козирога от Африка до Азия и през Америка е екваториалният пояс, който преминават кафеените черешки, носейки със себе си експлозия от вкусове и аромати, за да се превърне в уникална и неподправена напитка.

В кафе Gimoka "инстинктът подхранва страстта към кафето", залагайки на дългогодишен вкус и традиции. Ако сте почитатели на автентично италианско кафе в чашата си или просто имате желание да опитате триумф от неподправен италиански вкус кафе Gimoka е това!

В Италия кафето е култура и дълбоко вкоренена традиция. С времето се е превърнало в икона на италианския начин на живот. От кафе Gimoka създават оптимален вкусов профил, който дава едно неповторимо мулти-сензорно изживяване.

Узрелите кафеени зърна, изпечени от Gruppo Gimoka, известна със силната си връзка между традиция и технологии, изминават дълъг път докато зарадват своите нетърпеливи консуматори, желаещи да се насладят на истинско италианско кафе.      

Gimoka е един от лидерите в производството на кафе в Италия. Благодарение на познанията си и широката гама от продукти, успява да задоволи индивидуалнте Ви нужди и вкусови усещания. Създава над 100 бленда, като се започне от 100% Арабика до 100% Робуста. Чрез умело смесване на различни сортове в лабораторията си в Gimoka е изграден висок стандарт на качество, отговарящ на новите пазарни тенденции.

Gimoka създават своя линия кафе на зърна  Vending и Ho.Re.Ca. с различна форма, интензивност и не на последно място аромат.

Помислили са, за тези които обичат да приготвят кафето си с кафемашина или еспресо машина с над десет варианта на печено и смляно кафе.

За по-лесно и икономично, хартиените дози ESE предоставят пълна съвместимост с всички машини работещи със системата Easy Serving Espresso. Вариациите им са напълно разградими и безвредни за околната среда. Отпивайки, ви отправят на едни дълъг круиз от вкусове и аромати.

Предлага широка палитра от капсули за едни от най-разпространените системи в световен мащаб: Nespresso, Dolce Gusto, Lavazza Blue  и Lavazza Modo Mio, Espresso Point

Въпреки че е млада марка, Gimoka успява да завоюва огромна популярност сред кафеманите. Историята започва в едно малко кафене притежание на семейство Падели в град Леко сред зелени Алпийски ливади и най-чистите планински езера. Точно там Иван Педели, подбуден от любовта си към кафеената напитка основава  Gimoka, специализирана в изпичането на кафе за домашна консумация.

През 1987 г. компанията се разраства, тъй като търсенето нараства твърде бързо. Докато ‘‘расте“ компанията, бъдещите наследници на семейния бизнес Давид и Марко Падели израстват и играят сред торби и кафе на зърна. 

Днес кафе-компания  Gimoka продължава да се развива. Второ поколение се присъединява към управлението на семейният бизнес.

Основното предимство на кафе Gimoka е, че има пълен контрол върху веригата за доставки. Занимават се с кафето от началото до края. От закупуването на кафеените зърна до опаковането на готовия продукт.

Сега Ви предлагам, ако ви се е допила тази кадифена, фина и кремообразна напитка да се подчините на зова и да се доверите на качеството на кафе Gimoka.