Cafemag: любимият ви вкус винаги близо до вас

Ако обичате да пиете кафе, знаете как чашата хубава напитка може да направи деня ви прекрасен. Кафето е не само наслада и енергиен тласък, но и добро настроение, уют или повод за приятен разговор със специален човек.

Кафето – изборът е важен

Любимият вкус кафе е като любима мелодия – сякаш опитваме поредната чаша за първи път и сетивата ни винаги биват завладени от несравнимо удоволствие. За едни хора такава асоциация буди кисело-сладкият вкус на кафе Арабика, за други – по-силният ефект и по-горчив вкус на сорта Робуста, а трети обичат блендове, съчетаващи характеристики на двата сорта.

Независимо от сорта обаче, всеки желае ароматно и вкусно кафе, подхождащо идеално на предпочитаните от него рецепта и метод на приготвяне. Затова преди да закупим поредната опаковка, е желателно да сравним внимателно предложенията за марки и видове кафе.

А дори и вече да сте открили своя фаворит, винаги е вълнуващо да експериментирате с нещо различно. Точно това можете да направите, ако разгледате огромното разнообразие от аромати и вкусове в Cafemag.

Кафе от Cafemag за уникален вкус във всяка чаша

По какъвто и начин да приготвяте кафето си, се нуждаете от качествен продукт – на зърна, мляно, кафе капсули или филтърни дози. В Cafemag ще откриете стотици предложения за кафета по отношение на сортове и блендове от целия свят.

Кафе на зърна за винаги свежо кафе

Всички предложени  кафе зърна са на доказани марки като Lavazza, illy, Gimoka, Julius Meinl и други водещи имена в бранша, което безспорно гарантира високото им качество. А с прясно смлени кафе зърна с произход Етиопия, Гватемала, Кения, Индонезия или друг екзотичен район ще получите превъзходно еспресо от ALLDA Speciality Coffee.

Lavazza Gusto Pieno ще ви даде силен старт на деня, а Julius Meinl President с плодово-киселите си нотки е подходящо за консумация по всяко време и повод. Ако се спрете на марката illy, тя ще ви изненада с букет вкусови нюанси във всеки свой бленд.

Мляно кафе за удобство

С предварително смелените зърна приготвянето на напитка винаги е по-бързо, защото е във вид, готов за използване. В Cafemag ще откриете старателно съхранявано прясно смляно кафе във всички степени – едро, фино или средно – на марки като Lavazza, Julius Meinl, illy и други.

Ако харесвате шоколадови нотки в кафето, вашият избор може да бъде Tchibo Gusto Tradizionale. Идеален бленд с дъх на шоколад, портокалова кора и ядки е и Costa Coffee Crema Roast, а изкусителен аромат на ванилия ще получите от гурме еспресото на Bialetti Perfetto Moka Vaniglia.

Марката illy например създава кафе с автентичен, разпознаваем вкус. В голяма част от блендовете се усещат вълнуващи комбинации от шоколадови и карамелени нотки.

Капсули за „бързо“ кафе

Използването на капсули е начин да приготвите любимото си кафе без много усилия. За целта ще ви помогнат кафе капсулите на  Caffitaly, Lavazza, illy и разнообразие от съвместими капсули за Dolce Gusto, Nespresso и др. Освен удобство, те гарантират и перфектно съхранение на вкусовите качества, благодарение на индивидуално запечатаните дози.

В забързаното ежедневие заложете на illy Espresso Forte с нотки на препечен хляб или идеално балансирано Julius Meinl Inspresso Espresso Crema със състав Арабика от Никарагуа и азиатска Робуста. Кафето в капсулите на Lavazza e също толкова вкусно като току-що мляното, а ако се доверите на марката Dolce Gusto, тя предлага и различни кафе напитки като капучино и мокачино, дори горещ шоколад. 

Всеки вид капсули на отделните марки си има своите преимущества, от които можете да се възползвате.

Динамичният свят на кафето не спира да ни изненадва с нови техники на обработка, креативни блендове и единствени по рода си моносортове, всеки от които притежаващ различен вкус, но неизменно високо качество. Експериментирайте с изключително разнообразната селекция на Cafemag. Внимателно подбраните кафета – на зърна, в готов смлян вид, в капсули или филтърни дози, ви гарантират перфектната чаша за силно начало на деня или за идеален завършек на вечерта.