Търсене
0,00 лв.
*** ***


Етиопия, добре позната като „родно място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата. А Иргачеф е домът на най-редките и комплексни кафета, които Етиопия може да предложи. Това е и основната причина тази малка зона да се позиционира така добре в глобалния пазар на кафе. Тук от хилядолетия се създава на- сладата и се култивират разнообразни сортове кафе – много преди да се появи т.нар. мокър процес на обработка.

Естественият процес, при който прясно събраните кафе зърна се сушат ди- ректно при срещата със слънчевите лъчи, е най-познатият традиционен метод за обработка на кафе. А много от местните фермери събират кафе зърна от некултивирани плантации, оставяйки кафето да съхне в задните им дворове.

Baristo Specialty Coffee Selection Single origin Arabica от района на Иргачеф се преработва точно по този натурален метод, който в комбинация с леко изпичане, дава средна плътност на кафето с нотки на черешов ликьор, чер- вено грозде и тъмен шоколад.


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Кафе на зърна Baristo Specialty Coffee Selection – Yirgacheffe, 100% Арабика, 250 г

  • Наличност: На склад
  • Марка: Baristo
  • Модел: 1613
  • Наградни точки: 23

  • 23,00 лв.БЪРЗА ПОРЪЧКА