Julius Meinl - Виенската кафе култура и Световния ден на поезията 

Julius Meinl е посланик на виенската кафе култура от 1862 г. Това е първата компания за професионално изпичане на кафе в Европа ,която чрез непрекъснати нововъведения създава уникална и много успешна кафе култура.

Виенска кафе култура

Влезте, в което и да е кафене във Виена и ще се потопите в специфична и същевременно специална атмосфера. Освен огромното разнообразие от кафе, сладкиши и международни вестници, виенското кафе е известно и с начина си на приготвяне, сервиране и вкус. Виенските кафенета винаги са били оживени места за срещи на хора на изкуството и свободомислещи мислители, и това продължава и днес - хора посещават кафенетата, за да почетат, да пишат, да работят или просто да релаксират. 

Виенската кафе култура бе официално включена в Националния списък на нематериално културно наследство на ЮНЕСКО през 2011.

Според изявлението на ЮНЕСКО: "типични за виенското кафене са масите с мраморни плотове, на които се сервира кафето, столовете в стил Тонет, ложите, масите за вестници и детайлите на интериорния дизайн в стила на Историализма. Кафенето е място, на което консумираш време и кафе, но в сметката е отразено само кафето."

Julius Meinl -  История

Юлиус Майнл I. отваря първия си магазин през 1862 г., където продава подправки, ориз, чай и зелено кафе на зърна. По това време кафето се продавало сурово и след това се изпичало у дома във фурната или на тиган. Историята разказва, че домакиня се втурнала в магазина, плачейки, че е изгорила скъпите зърна кафе. Тогава се ражда идеята за печеното кафе - и Юлиус Майнл I. създава категорията печено кафе, поставяйки нови стандарти за качество.

Методът за изпичането на кафе е разработен от самия него. Кафените зърна вече нямат контакт с пушека от въглищата. За първи път кафените зърна нямат остатъчен вкус, а запазват напълно естествения си аромат.

И до днес във Виена можете да видите и посетите историята , която Julius Meinl е оставил :

През 1912 г. централата на компанията се премества на Julius Meinl-Gasse (улицата е наречена на името на Julius Meinl II през 1954) в 16-ти район на Виена. Там се разработват първокласни и специални смеси и много такива от един произход, както и специални кафета. А процесът на изпичане е компютъризиран, с най-съвременна технология.

През 1950 г. е открит първият представителен магазин на Julius Meinl на улица Graben 19 във Виена, който и до днес остава място за първокласните специални продукти на Meinl във Виена.

История за логото на Julius Meinl

Интересно лого за виенско кафе , нали?

Логото Julius Meinl изобразява млад мъж с фес – арабски/турски аксесоар за глава във формата на заоблен филцов конус с пискюл.

Тази концепция отдава почит към историята и начина, по който кафето достига до Виена. Легендата разказва, че през 1683 г. Гьорг Франц Колшитцки – имперски вестоносец, преводач и бизнесмен – се сдобил с няколко чувала кафе, останали след турската обсада на Виена и ги използвал, за да основе първото виенско кафене “Zur blauen Flasche”.

Julius Meinl отбелязва Световния ден на поезията с  „Плати с поема“

Виенският премиум кафе бранд Julius Meinl отбелязва глобалното събитие „Плати с поема“ на Световния ден на поезията – 21-ви март. Посетителите могат да заплатят за чаша кафе Julius Meinl като напишат авторска поема или споделят стихове от любими поети и дори рефрени от песни.

Световният ден на поезията и „Плати с поема“ е събитие, което хиляди почитатели на марката очакват с нетърпение, като единствения ден в годината, в който можеш да заплатиш кафето си с поема.

Не напразно Julius Meinl е посланик на виенската кафе култура, която в исторически план вдъхновява артисти и писатели, предлагайки им творческо пространство, където да споделят и обсъждат своите идеи и креативна работа.

Чудесна и предизвикателна инициатива - напиши поема или стих и заплати с него кафето си. А знае ли се ,невероятният аромат и вкус на кафето могат да отключат в теб истинско вдъхновение !

Изискано и първокласно кафе и чай

Julius Meinl ви предлага своя опит и качество, на което можете да се насладите у дома. Разгледайте изключително добре изпечените видове, от класическото виенско кафе до модерните смеси.

Независимо дали предпочитате 100% Aрабика, нежно средно изпечено или наситено кафе с нотки на черен шоколад, опознайте различните видове първокласно кафе. Предлага се на зърнамляно кафе, или дори биоразградими капсули съвместими със система Nespresso. Доставете си удоволствие и незабравим вкус.

Разгледайте и асортимента от първокласен чай, който ви пренесе в различни видове вкусови преживявания. Насладете се традиционно любимите видове чай, като Earl Grey, освежаващи смеси, като БИО чай джинджифил и лимонена трева - Ginger Lemongrass, както и много други вкусове и комбинации, които Cafemag.bg  ви предлага.