Кафето illy – една сбъдната мечта за перфектно и вдъхновяващо еспресо.

По света днес се срещат стотици марки кафе, но не са много разпознаваемите, които освен че продават активно своя продукт, са ангажирани и в непрекъснатото му проучване с цел подобряване на качеството.

illy е точно от тях – една от най-популярните италиански марки. Нейните продукти могат да се закупят в по-голямата част от света. Превърнала се в лидер в  производството на кафе, illy комбинира три важни неща: традиция, високо качество и нови технологии, за да получи всеки ценител първокласно кафе с напълно автентичен вкус.

Кафето illy – сбъдната семейна мечта

Историята на перфектната чаша кафе illy започва през далечната 1933 г. в град Триест, Италия. Марката е основана от Франческо Илли, останал и до днес вдъхновител на компанията.

Непосредствено след Първата световна война младият Франческо започва работа като барман в местно кафене. Започва да се интересува от рецептите за кафе и производството му. Скоро става собственик на малко магазинче, като бизнесът му се състои в печене на зелени зърна кафе и продажба.

Само след няколко години Франческо Илли изобретява прототипа на първата еспресо машина, като я нарича illeta.

Интересът му към кафето става все по-голям. Той измисля и начин за дългосрочно съхранение на кафе зърната. Това е новаторският метод за опаковане чрез херметизация, като по този начин зърната се запазват по-дълго. Основателят на компанията залага на елитни сортове кафе Арабика и използваното от него съчетание е запазено и до днес.

Синът на Франческо Илли – Ернесто Илли, оглавява компанията след Втората световна война. Той ръководи разработката на нов механизъм за маркови кафе машини, запазващ автентичния вкус на кафето, както и модерния дизайн на кутиите с кръгла форма, известен с червения квадрат с логото на марката.

illy има и още едно революционно изобретение – предварително дозираното смляно еспресо. Единичната хартиена опаковка улеснява много приготвянето на кафе у дома, на работа или в заведение.

Какво представлява системата iperEspresso Capsule?

Иновативната система за капсули iperEspresso прави кафе-еспресо с лекота. За разлика от конвенционалните едноетапни системи, системата за капсули iperEspresso използва патентован двустепенен процес за създаване на силно, ароматно, пълноценно еспресо с богата и дълготрайна крема. Това е запазена марка на illy и тези капсули нямат аналог.

Днес illy не само че се нарежда сред най-добрите кафе производители, но и предава своя опит на останалите, гарантирайки качество на кафето по целия свят.

illy – безупречно качество, богат аромат и балансиран вкус

Марката illy произвежда само един бленд – кафе Арабика, съставен от 9 вида зърна, които са селектирани от най-добрите плантации в Централна Америка, Африка, Бразилия и Индия. Преди да бъдат продадени, са подлагани на 120 процедури за контрол на качеството.

illy успява да създаде изключително хармоничен микс от зърна, които макар и от различни региони, запазват своите органолептични свойства. Изпичането е или средно, за да се получи кафе с мек и балансиран вкус, или тъмно – с по-интензивен вкус. illy предлага и безкофеинов вариант, който също е с безупречния аромат, характерен за кафето на марката.

За почитателите на еспресо с мек и добре балансиран вкус и аромат на шоколад, цитрусови плодове и карамел illy предлага зърна кафе от Гватемала. Зърната с произход Бразилия придават на еспресото нотки на карамел, а с нежни флорални нотки са зърната, отглеждани в Етиопия.

Изборът на кафе illy може да включва и мляно кафе, различни капсули, включително и с безкофеиново кафе. Дали ще бъде кафе в доза, в капсула или в отличителна за марката метална кутия, няма значение. Кафето illy очарова с богатия си вкус, кадифено гладка текстура и безкомпромисен аромат любителите на кафето в над 130 страни, където марката продава продуктите си.

Дългогодишната страст към кафето и неуморният стремеж към перфекционизъм подтикват illy да основе Университет за кафето. Днес той има 26 филиала по света, което само доказва, че създаването на перфектната чаша еспресо много често изисква да се обединят в едно наука и изкуство. И доказателство за това е illy, която постига съвършенство, благодарение на уникалното съчетание между технологично старание и творческо вдъхновение.